Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
400 gram geraspte Boeren belegen
200 gram geraspte Gatenkaas
100 gram brie
4 dl droge witte wijn
1 teentje knoflook
½ eetlepel citroensap
2 eetlepel maïzena
Nootmuskaat
Grof gemalen peper
Eventueel 1 borrelglaasje Kirsch
Hulpmiddelen:
Kaasfonduepan (of ovenschaal) met spiritus brander
Fondueprikkers
Houten pollepel
Kopje
Voorbereidingen:
- Zet alle ingrediënten en hulpmiddelen klaar.
- Verwijder de witte randen van de brie en snij de brie in stukjes.
- Rasp alle kaas.
Werkwijze:
- De binnenkant van de fonduepan insmeren met een gehalveerde knoflook.
- Verwarm de wijn en citroensap in de fonduepan op een laag vuurtje (niet koken!).
- Roer de geraspte kaas en de blokjes brie met een houten lepel in gedeelte door de warme wijn, totdat alles kaas gesmolten is.
- Voeg, al roerend, de maïzena en de Kirsch toe tot het een glad sausje is geworden.
- Laat de saus nu al roerend binden.
- Breng de saus op smaak met nootmuskaat en grof gemalen peper.
TIP: Serveer bij de fondue stokbrood, ciabatta of een frisse salade