Kaasfondue zonder alcohol

Recept voor 4 personen
 
Ingrediënten:
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel roomboter
3 opgehoopte eetlepels bloem
3 dl melk
Scheutje slagroom
3 teentjes knoflook
1 theelepel kerriepoeder (of hindoestaanse masala)
½ theelepel chilipoeder
200 gram oude kaas
Verse peper
 
Hulpmiddelen:
Wok
Kaasfonduepan
Fondueprikkers
 
Voorbereidingen:
- Zet alle ingrediënten en hulpmiddelen klaar.
- Rasp alle kaas.
 
Werkwijze:
- Verwarm de olie in de wok en voeg de boter toe.
- Als deze gesmolten zijn, doe je de bloem erbij.
- Goed roeren totdat de bloem licht gekleurd is.
- Voeg al roerend kleine hoeveelheden melk toe.
- De saus moet dik zijn.
- Nu voeg je de andere ingrediënten toe met als laatste de kaas.
- Laat alles 10 minuten door pruttelen.
- Roer de saus af en toe om.
- Doe de saus in een fonduepan en zet deze op een theelicht of rechaud.
 
TIP: Serveer bij de fondue stokbrood, ciabatta of een frisse salade

JoomShaper